Οδηγίες αλλαγής Φ.Π.Α. για τις εφαρμογές POS

Σε συμφωνία με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την μείωση του Φ.Π.Α. στο 13% σε επιλεγμένα είδη των καταλόγων σας και τη σχετική Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για την αλλαγή του Φ.Π.Α. στα προϊόντα που πλέον υπόκεινται στον μειωμένο συντελεστή (13%). Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι όλα τα μη αλκοολούχα ποτά.

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι στο ξενοδοχειακό σας πρόγραμμα έχουν δημιουργηθεί τα νέα επισιτιστικά τμήματα με ΦΠΑ 13%. Για τον τρόπο δημιουργίας τους, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για την αλλαγή Φ.Π.Α. στις εφαρμογές Protel & Ermis Pro PMS που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό μας .

Η διαδικασία αλλαγής Φ.Π.Α. γίνεται σε δυο στάδια. Στο πρώτο στάδιο πρέπει να αλλαχθεί ο Φ.Π.Α. στα προϊόντα και στο δεύτερο στάδιο να αντιστοιχήσετε τις ομάδες προϊόντων στα νέα τμήματα του ξενοδοχειακού προγράμματος.

Αλλαγή Φ.Π.Α. προϊόντων

H HiT S.A. έχει δημιουργήσει για να τη διευκόλυνσή σας την εφαρμογή PosVatUpdater την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Θα πρέπει να κάνετε unzip την εφαρμογή στον server σας.

Στη συνέχεια, “τρέχετε” το αρχείο PosVatUpdater, επιλέγετε το όνομα εταιρείας όπως δείχνει το βελάκι και πατάτε “connect”. Ενδέχεται το αρχείο usertoDatabase.xml να είναι σε άλλο directory. Σε αυτήν τη περίπτωση χρησιμοποιείτε το browse για να βρείτε το αρχείο.

Ενημέρωση Σύνδεσης με Protel, Ermis Pro ή Ermis Win

Πατάτε το tab Update Vat και…

  1. Επιλέγετε τις ομάδες των ειδών που πρέπει να αλλάξουν ΦΠΑ (μπλε βέλος)
  2. Επιλέγετε το Φ.Π.Α. που θα πάνε τα είδη (13%)  (κόκκινο βέλος)
  3. Πατάτε Update (πράσινο βέλος).

Στη συνέχεια πατάτε το tab Update PMS Department και κάνετε αντιστοίχιση των ομάδων με τα τμήματα του Protel PMS.

  1. Επιλέγετε το ξενοδοχείο (Κόκκινο Βέλος)
  2. Επιλέγετε την ομάδα (Πράσινο Βέλος). Εμφανίζονται από κάτω όλα τα τμήματα του ξενοδοχειακού προγράμματος που είναι αντιστοιχισμένη αυτή η ομάδα.
  3. Επιλέγετε το υπάρχον τμήμα (Μπλε Βέλος)
  4. Επιλέγετε το νέο τμήμα (Κίτρινο Βέλος)
  5. Πατάτε Update (Γκρι Βέλος)
  6. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα τμήματα και όλες τις ομάδες.

Όταν ολοκληρώσετε το update σε όλες τις ομάδες τότε θα πρέπει να γίνει σε όλα τα POS από το υπομενού “Eνέργειες” ενημέρωση pageset και REFRESH στα PDA.

Εναλλακτικά, όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν από το backoffice της εφαρμογής.

Αλλαγή Φ.Π.Α. προϊόντων

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε το Product Prices και στη συνέχεια αλλάζετε τον Φ.Π.Α. στα προϊόντα και πατάτε UPDATE.

Ενημέρωση Σύνδεσης με Protel -Ermis Pro- Ermis Win

Για να γίνει αντιστοίχιση με το ισοζύγιο του ξενοδοχειακού προγράμματος επιλέγετε στο υπομενού την ενότητα Hotel -Department Mapping. Αφού γίνουν όλες οι αλλαγές πατάτε SAVE.

 

Όταν ολοκληρώσετε το update σε όλες τις ομάδες τότε θα πρέπει να γίνει σε όλα τα POS από το υπομενού “Ενέργειες” ενημέρωση pageset και REFRESH στα PDA.


Ελέγξτε προσεκτικά την πρώτη εκτύπωση λογαριασμού μετά την αλλαγή των συντελεστών Φ.Π.Α..  Αν προκύψουν διαφορές στις εκτυπώσεις στα αντίστοιχα τμήματα, επικοινωνήστε με το Τμήμα Υποστήριξης, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει και η αντίστοιχη προσαρμογή.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση το Τμήμα Υποστήριξης της HiT S.A. είναι πάντα στη διάθεσή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: posusers@hit.com.gr | 210 88 47 420