Στρατηγική συνεργασία της HIT με την EPSILON NET

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη στρατηγική συνεργασία της HIT S.A. με την EPSILON NET A.E. στον κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης.

ΗΙΤ S.A. και Epsilon Net Α.Ε.ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού για την Φιλοξενία και την Εστίαση στην Ελλάδα, για ξενοδοχεία κάθε μεγέθους και αναγκών.

 

Η HiT Hospitality Integrated Technologies A.E. είναι γνώριμη εδώ και 25 χρόνια στον χώρο του Τουρισμού, ως ο  μεγαλύτερος Hospitality Integrator στην Ελλάδα, με πάνω από 1400 ξενοδοχειακές  και 8000 εγκαταστάσεις, αλλά και με ιστορία οργάνωσης των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων,  των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και των πιο γνωστών αλυσίδων μαζικής εστίασης προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε αυτή την πολύ δύσκολη κάθετη αγορά.

Η ΗΙΤ Α.Ε. έχει αναπτύξει το πρώτο εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο στην Ελλάδα σύστημα διαχείρισης ξενοδοχείου με την ονομασία ΕΡΜΗΣ, «κλασσικό» με το πέρασμα των χρόνων και το μοναδικό αμιγώς ελληνικό PMS που διδάσκεται στις ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης καθώς και στις σχολές ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Επίσης, έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική αντιπροσωπεία σε Ελλάδα, Κύπρο και τις λοιπές Βαλκανικές χώρες του γερμανικού συστήματος διαχείρισης ξενοδοχείων (PMS) Protel Hotel Software, το οποίο από το 1994 έως σήμερα αριθμεί πάνω από 80.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από ογδόντα (80) χώρες. Κάνοντας γνωστό στην Ελλάδα το Protel, η ΗΙΤ Α.Ε. κατάφερε να «απεγκλωβίσει» την ελληνική αγορά από την στασιμότητα και την χαμηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στον κλάδο του ξενοδοχείου και της Φιλοξενίας.

 

Η Epsilon Net ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού σε έργα του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 400 άτομα προσωπικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με περισσότερους από 30.000 πελάτες και επαγγελματίες που εμπιστεύονται τα προϊόντα της καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα της Epsilon Net εμπιστεύονται πάνω από το 65% της αγοράς των λογιστικών γραφείων και πάνω από το 70% της αγοράς σε συστήματα Μισθοδοσίας και HR.

Επίσης, η Epsilon Net, κάνοντας την μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα,  έχει επεκταθεί στην δημιουργία της πιο σύγχρονης πλατφόρμας Pylon με λύσεις ERP για μεγάλες και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά στον χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης η Epsilon Net μέσω της πλατφόρμας Pylon έχει δημιουργήσει τις εφαρμογές Pylon Hotel και Pylon Restaurant τις οποίες εμπιστεύεται σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της που ξεπερνάει τους 300 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, η Epsilon Net δίνει την δυνατότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο, της κάλυψης όλων των τουριστικών μονάδων άμεσα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μία επιχειρηματική ευκαιρία σε αυτή την κάθετη αγορά.

 

Το άθροισμα της εγκατεστημένης βάσης των δύο εταιρειών ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών λύσεων και πάνω από 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης, καθιστώντας αυτή τη στρατηγική συνεργασία την πιο ολοκληρωμένη και ηγετική στον χώρο της πληροφορικής για τον Τουρισμό στην Ελλάδα με αξιοσημείωτο μέγεθος ακόμη και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

 

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι δύο εταιρείες, θα αναπτύξουν περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες λύσεις που διαθέτουν και ταυτόχρονα θα αναπτύξουν νέα προγράμματα και υπηρεσίες, στην πιο προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία, που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών όλων των εσωτερικών τμημάτων του τουριστικού κλάδου.

 

Όλα τα παραπάνω θα είναι βασισμένα στις ανθρώπινες ανάγκες (Guest Experience), στις νέες τάσεις της Αγοράς, την παροχή απομακρυσμένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών (Mobility) και σε νέες υπηρεσίες SaaS (Software as a Service) σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα διεθνή πρότυπα. Φυσικά σε συνδυασμό με το εύρος της εγκαταστατικής δύναμης και την πανελλαδική κάλυψη μέσω του δικτύου συνεργατών, οι παραπάνω λύσεις και προϊόντα θα μπορούν να διατεθούν ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο πελάτη σε όλη την επικράτεια.

 

Η ΗΙΤ μαζί με την Epsilon Net αποτελούν την ηγετική λύση πληροφορικής και εκπαίδευσης στον Τουριστικό κλάδο και εγγυώνται ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.  

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΙΤ ΑΕ κ. Ιωάννης Μυτιληναίος δήλωσε σχετικά:

«Όταν δυο ηγέτιδες στον χώρο τους εταιρείες αποφασίζουν να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα σίγουρα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η στρατηγική συνεργασία ΗΙΤ Α.Ε. και Epsilon Νet δημιουργεί πλέον το μεγαλύτερο σχήμα παροχής λύσεων τεχνολογίας στον τουρισμό που απαρτίζεται από Έλληνες μηχανικούς με εμπειρία και τεχνογνωσία που λίγες εταιρίες διαθέτουν σε όλο τον κόσμο. Ο Τουρισμός μας είναι κατεξοχήν εισερχόμενος. Οι λύσεις είναι διεθνείς. Με ανοικτά σύνορα σε έναν κόσμο διαρκούς ανταλλαγής πληροφοριών, η γνώση είναι παγκόσμια κατάκτηση όλων. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, δουλεύουμε – πλέον μαζί – και οι δυο εταιρείες, πάνω σε κοινούς στόχους και σύντομα θα είμαστε σε θέση  να παρουσιάσουμε νέες πρωτοποριακές  λύσεις».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net κ. Ιωάννης Μίχος δήλωσε σχετικά:

«Η στρατηγική συνεργασία της Epsilon Net, της μεγαλύτερης δύναμης στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, μαζί με την ΗΙΤ ΑΕ, τον μεγαλύτερο Integrator στον χώρο του τουρισμού, αποτελεί σήμερα την πιο ολοκληρωμένη και ηγετική λύση στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της EpsilonNet, στοχεύουμε στην δημιουργία της πιο δυνατής και ολοκληρωμένης λύσης, τόσο για τον Ελλαδικό χώρο, όσο και για την αγορά της Ευρώπης».

 

Σας καλωσορίζουμε στον νέο συναρπαστικό κόσμο μας!

 


Βρείτε εδώ το Δελτίο Τύπου.