Στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας HiT S.A. με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.Δι.Τ).

Με την συνεργασία αυτή, οι φοιτητές του Τμήματος θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών τους σπουδών στη χρήση του Protel Hotel Software, ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου προγράμματος μηχανογράφησης για ξενοδοχειακές μονάδες και αλυσίδες, ώστε να εφοδιαστούν με δεξιότητες που απαιτεί η επιστημονική τους κατάρτιση και η επαγγελματική τους προοπτική.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πιλοτικά στο εαρινό εξάμηνο, ενώ από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Το νεοσύστατο Τμήμα Τουρισμού, με έδρα τη Χίο, ανήκει σε έναν φορέα με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρέθηκε φέτος στη θέση [151-200] της κατάταξης με τα καλύτερα Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία σε όλο τον κόσμο (Young University Ranking 2018) των έγκυρων βρετανικών Times Higher Education (THE). φιλοδοξεί, δε, να προσφέρει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών που θα αναβαθμίσει τη μορφή και το περιεχόμενο της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Στο καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του προβλέπονται διεθνοποιημένες ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις καθώς και ποικίλες συνέργειες με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στο νότιο και βόρειο Αιγαίο, προς όφελος των φοιτητών του Ιδρύματος και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Η εταιρεία ΗiΤ S.A. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Protel GmbH και του Protel Hotel Software σε Ελλάδα και Κύπρο.