Οδηγίες για το άνοιγμα των resort ξενοδοχείων 2022

Η Ομάδα Υποστήριξης της HIT σας εύχεται Καλή Σεζόν και σας προτρέπει να ακολουθήσετε τις Οδηγίες Προετοιμασίας Ανοίγματος που ετοίμασε για εσάς, προκειμένου να έχετε ένα καλά προετοιμασμένο και άρα ομαλότερο άνοιγμα φέτος.

Οι Οδηγίες Προετοιμασίας Ανοίγματος απαρτίζονται από 3 ΒΗΜΑΤΑ, τα οποία κάθε resort ξενοδοχείο πρέπει να έχει ολοκληρώσει πριν το φετινό άνοιγμά του, και από μία ΦΟΡΜΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ προς συμπλήρωση από τον Υπεύθυνο του κάθε ξενοδοχείου, η οποία θα μας βοηθήσει να σας παρέχουμε την προσωποποιημένη υποστήριξη που σας αξίζει. Βρείτε την εδώ.

 

BHMA 1o > ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

Η αποστολή σύνοψης των φορολογικών παραστατικών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω της πλατφόρμας myDATA απαιτείται με Νόμο και από τα ελληνικά ξενοδοχεία. Η πλατφόρμα myDATA είναι η πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της ΑΑΔΕ, η οποία αφορά όλες τις επιχειρήσεις που τηρούν Λογιστικά Αρχεία κατά τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

Οι συνόψεις και ο χαρακτηρισμός των παραστατικών μπορούν να διαβιβαστούν αυτοματοποιημένα προς την Αρχή μέσω των εφαρμογών μας.

Protel PMS | SPE / MPE Edition

Για το Protel PMS έχει δημιουργηθεί νέα έκδοση – κυρίως με εσωτερικές αλλαγές στις διαδικασίες έκδοσης και γραμμογράφησης των παραστατικών – ώστε να επιτυγχάνεται η συγκέντρωση και η αυτόματη αποστολή όλων των παραστατικών, όπως ακριβώς ορίζει η ΑΑΔΕ.

Ermis PMS | Win & Pro Editions

Για τα Ermis Pro και Ermis Win  έχει επίσης δημιουργηθεί νέα έκδοση – κυρίως με εσωτερικές αλλαγές στις διαδικασίες έκδοσης και γραμμογράφησης των παραστατικών – ώστε να επιτυγχάνεται η συγκέντρωση και η αυτόματη αποστολή όλων των παραστατικών, όπως ακριβώς ορίζει η ΑΑΔΕ.

symPOSium Web POS | Hotel Edition

Σχετικά με τα ταμειακά συστήματα  symPOSium WebPOS  και για όλους τους τύπους  ΦΗΜ (μετά την αναβάθμισή τους), διατίθεται επίσης νέα έκδοση, η οποία συνδέει τα Web POS με το PMS έτσι ώστε να καθορίζεται μονοσήμαντα η πηγή των παραστατικών (Χρεωστικά / Ιδιοχρησιμοποίηση).

 

Η ανάπτυξη της διασύνδεσης των PMS  της ΗΙΤ και των  ΦΗΜ  της Σουίτας symPOSium WebPOS με την πλατφόρμα  myDATA έχει ήδη ολοκληρωθεί και η σχετική αναβαθμισμένη έκδοση των PMS διατίθεται δωρεάν στους πελάτες της.

Επικοινωνήστε άμεσα με τον Τμήμα myDATA της ΗΙΤ και κλείστε το δικό σας ραντεβού για την υλοποίηση της διασύνδεσης του HIT PMS του ξενοδοχείου σας με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

 

ΒΗΜΑ 2ο > ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ/HARDWARE

Ελέγχουμε τους ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ σε όλα τα τμήματα  μας, τις ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ, τους PRINTER και όλα τα ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ POS ότι μπορούν να τεθούν σε λειτουργία και δεν παρουσιάζουν σημεία ή μήνυμα βλάβης.

Ελέγχουμε τα PDA ότι μπορούν να συνδεθούν στο υφιστάμενο δίκτυο και ότι η μπαταρία τους επιδέχεται φόρτισης και την διατηρεί.

Ελέγχουμε ότι έχει υλοποιηθεί η διασύνδεση των ταμειακών μας μηχανών με το eSEND (για τη διαβίβαση Ζ στην ΑΑΔΕ) όπως υποχρεούμαστε από τον Νόμο.

Εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών σας με το e-SEND, τότε πιθανώς να χρειάζεστε και αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του MyHOTEL WebPOS και οφείλετε να επικοινωνήσετε το συντομότερο με το Τμήμα Υποστήριξης POS της ΗΙΤ για να κλείσετε το ραντεβού σας για την σχετική αναβάθμιση.

 

ΒΗΜΑ 3ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στην περίπτωση που έχετε ή σκοπεύετε να κάνετε νέες προσλήψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις και θα χρειαστείτε εκπαίδευση πάνω στην ορθή χρήση των εφαρμογών μας, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μέσω email με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων της ΗΙΤ στο studies@hit.com.gr για να δεσμεύσετε εγκαίρως το slot σας. Στο email σας πρέπει να αναφέρετε πάνω σε ποια εφαρμογή της ΗΙΤ ενδιαφέρεστε να εκπαιδευτείτε και ποιες ώρες και ημερομηνίες σας εξυπηρετούν, καθώς και να μας παρέχετε τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας (ονομ/μο υπεύθυνου, κινητό τηλέφωνο, email επικοινωνίας).

 

ΦΟΡΜΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Αφού συμπληρώσετε την ΦΟΡΜΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ, στείλτε την στο support@hit.com.gr ώστε να μπορέσουμε να σας παρέχουμε ακόμη πιο άμεσα προσωποποιημένη υποστήριξη υψηλού επιπέδου.

 


 

Η υγειονομική κρίση των τελευταίων ετών, η πρόοδος της τεχνολογίας και η σύγχρονη οικολογική συνείδηση επιτάσσουν το Ξενοδοχείο να εφαρμόσει άμεσα άυλες, eco-friendly διαδικασίες Φιλοξενίας και να αναπτύξει την ανέπαφη ανταλλαγή πληροφοριών με τον Επισκέπτη. Η ΗΙΤ, έχοντας προβλέψει τις ανάγκες της Αγοράς, διαθέτει ήδη μεγάλη γκάμα εφαρμογών για να δημιουργήσετε με επιτυχία την contactless εμπειρία Φιλοξενίας που αναζητά ο Επισκέπτης σας και ένα paperless, “πράσινο” περιβάλλον εργασίας για εσάς.

MyHotel DATA  |  Εφαρμογή εσωτερικού auditing για συμφωνία στοιχείων με την ΑΑΔΕ

Η HIT ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή internal auditing MyHotel DATA™, ειδικά για τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων εσωτερικών ελέγχων και τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων μέχρι την επίτευξη απόλυτης συμφωνίας της σύνοψης παραστατικών του Ξενοδοχείου με τα στοιχεία που θα αποσταλούν στην AAΔΕ.

MyHotel WebPOS™  | Το μοναδικό αμιγώς ξενοδοχειακό WebPOS

Η νέα αμιγώς ξενοδοχειακή έκδοση του WebPOS της HIT “μιλάει” αμφίδρομα με το Protel PMS, ενώ είναι η μοναδική διαχειριστική λύση επισιτιστικών χώρων της ελληνικής Αγοράς που επιτρέπει advanced διαχείριση δικαιούμενων γευμάτων.

MyHotel B.A. | Εργαλείο Business Analytics για τη Διοίκηση του Ξενοδοχείου

Νέο module που συλλέγει δεδομένα από όλα τα συστήματα της ΗΙΤ [PMS, WebPOS, ERP] και  τα ενσωματώνει σε χρήσιμα συνδυαστικά report, κάνοντας εφικτή την πραγματικά ενημερωμένη λήψη διοικητικών αποφάσεων.

MyHotel CONTACTLESS™  |  Συλλογή εφαρμογών για ανέπαφες διαδικασίες φιλοξενίας

Πριν την άφιξή του, ο Επισκέπτης κάνει απομακρυσμένα check-in στο ξενοδοχείο, διαθέτει αναγνωριστικό της κράτησής του στο δικό του smartphone και μοναδικό QRcode για αυτόματη εισαγωγή των στοιχείων του στο Protel (MyHotel CHECK-IN). Κατά την άφιξη, περνάει ανέπαφα και χωρίς πληκτρολόγηση τα στοιχεία του από το διαβατήριό του στην Ρεσεψιόν σε όποια γλώσσα κι αν είναι γραμμένα (MyHotel SCANNER). Συμπληρώνει και υπογράφει το custom-made registration form του ξενοδοχείου σε tablet της Υποδοχής άμεσα συνδεδεμένο με το Protel (MyHotel REGISTRATION). Κατά τη διαμονή του, ο Επισκέπτης παραγγέλνει room service από το smartphone του, ανταλλάσσει μηνύματα με την Υποδοχή, ζητά προσωποποιημένες υπηρεσίες housekeeping για το δωμάτιό του, έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του ανά πάσα στιγμή και να κάνει κράτηση σε κάθε επισιτιστικό χώρο του Ξενοδοχείου από τη συσκευή του (MyHotel WALLET). Στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου, ο Επισκέπτης αναγνωρίζεται μέσω μοναδικού QRcode ή της κάρτας NFC-κλειδί του δωματίου του, υπογράφει την χρεωστική απόδειξη του λογαριασμού του ανέπαφα στο δικό του smartphone, απ’ όπου απαντά και σε ερωτηματολόγια αξιολόγησης (MyHOTEL PDA).

Αυτό είναι το μέλλον στις διαδικασίες υποδοχής και φιλοξενίας και η ΗΙΤ το έχει κάνει ήδη πραγματικότητα για τους πελάτες της. Ζητείστε σήμερα να ενημερωθείτε στέλνοντας σχετικό e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  sales@hit.com.gr .

 

Σας ευχόμαστε Καλή Σεζόν!

Η Ομάδα Υποστήριξης της HIT